Inscrieri online. Acum te poti inscrie la cursurile noastre online completand formularul urmator

Minibiblioteca 9 Luni – inchiriaza cele mai bune carti de Parenting

Acesta sunt eu! Tu cine esti? Limite, apropiere si respect intre adulti si copii - Jesper Juul

 Sectiune sustinuta de

logo-academia-de-parenting

Acesta sunt eu! Tu cine esti? Limite, apropiere si respect intre adulti si copii – Jesper Juul

DISPONIBILA, Garantia – 18 lei

Acesta sunt eu! Tu cine esti? Limite, apropiere si respect intre adulti si copii, prima carte din colectia Omul care creste a editurii Casa Editoriala Ponte. In aceasta carte, Juul se ocupa de sursele fierbinti ale dinamicii familiale: conflictele si importanta lor deosebita pentru familie si educatie.

„Conflictele dintre parinti si copii nu sunt un semn ca parintii n-ar face fata educarii copiilor, ci sunt utile pentru ca ambele parti sa invete cate ceva. Intr-o familie sanatoasa, insa, responsabilitatea pentru calitatea conflictelor revine parintilor. A lasa vina pe umerii copiilor este lipsit de responsabilitate si nu poate genera decat noi conflicte si mai distructive.“ – Jesper Juul

 


Ghid Mama si copilul - Dr A.J.R Waterston

Ghid “Mama si copilul” – Dr A.J.R Waterston

DISPONIBILA din data de 22 iunie 2017,  Garantia – 99 lei

Ghidul îi ajută pe părinţi cu sfaturi legate de pregătirea camerei pentru nou născut, cum să aleagă scaunul auto pentru cel mic, le învaţă pe mamele începătoare cum se alăptează corect, oferă reţete si informaţii detaliate despre diversificare. Cartea cuprinde şi un mic ghid al jucăriilor, în funţie de vârsta copilului, şi, totodată, le sugerează părinţilor moduri de joacă, de interacţiune cu cel mic, în funcţie de vârsta acestuia. Un alt capitol interesant este cel intitulat „Disciplina”, care ne ajută pe noi, părinţii, să înţelegem de ce copilul/copiii noştri se comportă într-un anumit fel şi cum ar trebui să reacţionăm. „Când copilul este bolnav” e un alt capitol din care avem destul de multe de învăţat: de la a recunoaşte semnele unor afecţiuni, până la ce să cuprindă trusa de prim ajutor, care nu trebuie să lipsească din casa noastră.

La realizarea acestui ghid au contribuit experţi în diferite domenii, de la specialişti în alăptare, la psihologi şi pediatri. Cartea se adresează şi părinţilor de gemeni sau de copii născuţi prematur, ori cu nevoi speciale, oferindu-le acestora sfaturi şi explicaţii.

Cartea cuprinde şi o serie de ponturi şi trucuri, plus imagini exemplificatoare.

 


Educatia prin iubire - Ross Campbell

Educatia prin iubire – Ross Campbell

DISPONIBILA din data de 23 iunie 2017, Garantia- 15 lei

În lumea actuală, din ce în ce mai tulbure, creşterea copilului este, pentru mulţi părinţi, ca un joc de noroc – n-avem cum să ştim dinainte dacă acesta va urma un drum bun sau greşit în viaţă. Spre binele copiilor noştri, Ross Campbell ne propune să înlocuim corectarea comportamentului – mani-festată, în general, prin pedepsirea copilului şi, mai rar, prin acordarea unei recompense – cu educaţia prin iubire. Această formă de creştere a copilului este cea mai bună dintre toate. Este vorba de o formă de educaţie proactivă – şi nu reactivă, precum corectarea comportamentului –, ce se bazează pe anticiparea şi satisfacerea nevoilor elementare ale copilului. Prima şi cea mai importantă este nevoia de afecţiune. Iubindu-ne copilul necondiţionat, avem toate şansele să-i insulfăm valorile noastre, aşa cum, de altfel, îşi doreşte orice părinte.

 


Cand copilul plange – Nessia Laniado

DISPONIBILA, Garantia- 18 lei

Cum sa-l linistim descoperind cauzele plansului sau cum face un nou-nascut ca sa spuna ca ii este foame? Plange. Cum poate anunta ca este momentul sa i se schimbe scutecele? Plange. Cum se poate revolta cand tatal sau il saruta cu prea mult foc? Plange. Plansul este singurul mijloc pe care il are pentru a comunica nevoile, dorintele, neplacerile. Plansul este primul „cuvant“ pe care ni-l adreseaza copilul, prima conversatie pe care o poarta cu noi. Iata de ce este atat de important sa o intelegem si sa o interpretam: din modul in care „raspundem“ la plansul sau, micutul invata sa stabileasca legaturi, sa cunoasca lumea, sa-si construiasca propria aparare.

Din carte pot fi aflate diferitele tipuri de plans (de foame, de suferinta fizica, de teama, de nevoia de a nu fi singur, de neplacere, de somn, de dorinta de singuratate, de gelozie, de oboseala, de nervozitate, de furie) si sugestiile pentru a interveni intr-o maniera eficienta si plina de blandete.

 


Selma H. Fraiberg – Anii magici. Cum sa intelegem si sa rezolvam problemele copiilor

DISPONIBILA din 29 iunie, Garantia- 40 lei

O carte care ajunge la a 50-a editie, cum este cartea de fata, devine clasica si nu mai este afectata de trecerea timpului. Inca de la prima editie, descrierea si explicarea primilor ani din viata copilului, impreuna cu recomandarile pentru parinti, medici si educatori, au retinut atentia celor interesati. Pentru copilul mic, lumea poate fi foarte interesanta, dar si instabila sau inspaimantatoare. Autoarea reuseste sa-l familiarizeze pe cititor cu mintea copilului, aratandu-i cum se confrunta cu lumea si cum invata sa-i faca fata.

Selma H. Fraiberg a fost profesor la Facultatea de Medicina din Michigan, psihoterapeut si psihanalist de copii.

 


 

Jacques Salomé – Mami, tati, mă auziţi? Pentru o mai bună înţelegere a copilului

DISPONIBILA din 30 iunie 2017, Garantia- 24 lei

Căci ei au propriile lor gânduri

Acesta ar putea fi laitmotivul unei cărţi care ne invită să descoperim incredibila bogăţie a limbajelor prin care copilul încearcă să se dezvăluie şi să se familiarizeze cu o lume plină de neprevăzut şi de pericole.
În perioada primei copilării, părinţii şi educatorii sunt puşi în faţa unei varietăţi de limbaje nonverbale pe care trebuie să le asculte, să le recunoască şi să încerce să le înţeleagă: gesturile, somatizările sau simbolizările.
Când copilul are acces la exprimarea verbală, începe minunatul joc al transpunerii în cuvinte a trăirilor şi a emoţiilor, al ascultării şi al recunoaşterii copilului ca individualitate. Copilul are puterea magică de a se face auzit, de a ne înţelege fără cuvinte, de a ne permite să ne întoarcem la propria copilărie pentru a umple golurile de tristeţe şi angoasă… trebuie doar să îl ascultăm.

 


 

Harvey Karp – Cel mai fericit bebelus din lume

DISPONIBILA din data de 27 iunie 2017, Garantia- 16 lei

O carte extraordinară, ce vine în întâmpinarea unei nevoi uriaşe a părinților de îndrumare specializată pentru îngrijirea bebeluşilor care plâng mai tot timpul. Autorul te invită să afli cum este percepută lumea de către copilul tău şi să înveţi un program de tehnici foarte eficiente pe care el le-a folosit cu succes de nenumărate ori pentru calmarea bebeluşilor. S-ar putea ca, iniţial, acestea să ţi se pară oarecum ciudate, însă, de îndată ce te deprinzi cu ele, vei vedea cât de simple sunt. Timp de mii de ani, părinţi din toate colţurile lumii le-au folosit cu succes ca să-şi liniştească bebeluşii… şi, în curând, şi tu vei face la fel! • Cum să transformăm primele trei, patru luni de viață ale bebelușului într-o prelungire a vieții intrauterine. • Reflexul de liniștire – cum să descoperim și să folosim „butonul“ magic ce liniștește plânsul bebelușilor în primele luni de viață. • Cele cinci strategii simple, dar miraculoase – înfășatul, poziția pe o parte/pe burtică, șâșâitul, legănatul și suptul – ce declanșează reflexul de liniștire. • Terapia cu alinturi – cum să îmbinăm cele cinci strategii pentru a domoli și cele mai teribile colici ale bebelușului. „O lectură obligatorie! Dr. Karp oferă o privire nouă asupra meseriei de părinte, îmbinând înţelepciunea străveche cu cea modernă. Băiețelul nostru a reacţionat imediat la cele cinci strategii!“ Keely şi Pierce Brosnan

 


Larry Cohen – Retete de jocuri. De ce si cum sa te joci cu copilul tau

DISPONIBILA, Garantia- 25 lei

Retete de jocuri a fost laureata cu Medalia de aur a NAPPA (National Parenting Publications Awards) in anul 2001.

Multi dintre noi consideram ca parentajul tine numai de temele pentru acasa, de chestiunile organizatorice si de antrenamentele de fotbal si nu gasim prea multa bucurie in legaturile noastre de familie. In aceasta carte, Lawrence Cohen ii incurajeaza pe parinti sa lase „seriozitatea“ deoparte, pentru a-si regasi copilul, si apoi demonstreaza concret cum se poate face acest lucru. Potrivit autorului, copiii de toate varstele au permanent nevoie de legaturi apropiate, de sentimentul sigurantei si de atasament, iar interactiunea prin joc cu parintii lor este o cale importata de a dezvolta legaturi de acest fel

 


 

Alfie Khon – Parenting Neconditionat

DISPONIBILA din 26 iunie 2017, Garantia- 40 lei

Cel mai vehement critic al ideilor fixe cu privire la cresterea copiilor, Alfie Khon propune educatia axata pe indeplinirea nevoilor emotionale ale copilului, lucru care duce la o relatie sanatoasa parinte-copil, in detrimentul pedepselor si iubirii conditionate.

 

 

Conditii de inchiriere:

– cartea se inchiriaza pe o perioada de 20 zile calendaristice

– taxa de inchiriere: 5 lei/ 20 zile

– in momentul inchirierii se va lasa o GARANTIE (suma trecuta in dreptul fiecarei carti), aceasta RETURNANDU-SE INTEGRAL  in momentul returnarii cartii

GARANTIA= reprezinta siguranta returnarii unei carti

– pentru fiecare zi de intarziere se va percepe suma de 1 leu

IMPORTANT:

– cartea NU se subliniaza

– cartea NU se rupe

– cartea NU se indoaie

-cartea NU se pateaza

Pentru inchiriere carte ne puteti contacta la: contact@centrul-9luni.ro sau 0735.916.743.

Pentru informatii si programari : 0735.916.743